Vi åbner en Bogstation
Vi åbner en Bogstation

Bogstation åbner i Ådalshallen

02.04.24
Fra mandag d. 8. april kan borgere i Ådalen låne og aflevere bøger og andre materialer fra Syddjurs Bibliotek på en såkaldt ”Bogstation” stort set hver dag året rundt. Dette markeres med en hyggelig reception, hvor alle er velkomne.

I stedet for af få besøg af bogbussen, der stod åben for selvbetjening en dag om ugen i Skørring, har Syddjurs Bibliotek etableret en såkaldt ”Bogstation” i Ådalshallen. Bogstationen er tilgængelig i halcafeteriaets åbningstid, det vil sige kl. 16 – 21 mandag til fredag, samt en del weekender. Om sommeren vil der være adgang til bogstationen i hele hallens åbningstid.

Bogstation – bøger tur/retur
Bogstationen giver adgang til alt fra Blixen til billedbøger: Man reserverer bøger eller andre biblioteksmaterialer i app’en ”Biblioteket” eller på Syddjurs Biblioteks hjemmeside og vælger afhentningssted på den lokale Bogstation. Når bøgerne er klar til afhentning, får man en besked, og så kan man både låne og aflevere bøgerne ved hjælp af sin mobiltelefon.

Skan, lån og aflever
Selve udlånet foregår ved, at man åbner den gratis app, ”Biblioteket”, på sin mobiltelefon, vælger ”Lån og aflever” og skanner bogens bagside, hvor der sidder en chip. Når man skal returnere bogen til Syddjurs Bibliotek, foregår det på samme måde.

De reserverede materialer bliver kørt ud til Bogstationen flere gange om ugen. Den nye måde at låne bøger på er enkel, men har man alligevel brug for hjælp, kan man få hjælp af personale fra biblioteket onsdag d. 10. april kl. 11-12 og torsdag d. 11. april kl. 13-14.

Indvielse
Mandag d. 8. april kl. 15 indvies Bogstationen med kaffe og kage til alle, konkurrence, taler og snoreklip af Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget. ”Vi forbedrer servicen betydeligt for folk i Ådalen, fordi de kan hente og aflevere i lokalområdet hele ugen, ikke kun én gang om ugen. Samtidig følger vi med tiden, hvor folk er vant til at købe varer via internettet døgnet rundt og hente dem tæt på deres bolig få dage senere. Den samme service skal biblioteket have”, udtaler Heine Skovbak Iversen.

Flere Bogstationer på vej
Når Molsværket i Knebel åbner d. 26. april, vil Syddjurs Bibliotek tilbyde endnu en Bogstation med adgang alle ugens dage, ligesom der er en Bogstation på vej i Nimtofte og Lime. I forvejen kan man hente reserverede bøger på bogstationer i Pindstrup, Rosmus og Ryomgård, foruden i bogbussen og på bibliotekerne i Ebeltoft, Hornslet, Kolind og Rønde.