For læsekredse

Syddjurs Bibliotek har flere forskellige tilbud for læsekredse i Syddjurs.

I en læsekredsen kan man sammen diskutere handlingen i en god bog, udveksle meninger og tale om, hvordan den skal tolkes. Syddjurs Bibliotek vil gerne hjælpe jer i læsekredsen med at få den bedste oplevelse. Derfor har vi samlet vores bedste tilbud til jer her.

Særlig lånetid
Som læsekreds har I mulighed for at oprette et læsekredslånerkort, der giver jer 2 måneders lånetid. Denne særlige lånetid gælder både for bøger fra Syddjurs Bibliotek og for bøger, der lånes fra andre biblioteker. Det gælder også for bibliotekets læsetasker.

Læsetasker og andre bøger
Syddjurs Bibliotek tilbyder læsetasker med romaner, som vi har vurderet er egnet til læsekredse.
Hvis I som læsekreds gerne vil læse bøger, der ikke findes som læsetaske, tilbyder vi også at skaffe dem hjem. Helt nyudgivne bøger og meget efterspurgte bøger kan være problematiske at skaffe og kræver derfor ofte, at man er i god tid eller er lidt ekstra tålmodig.
Se læsetaskerne i en printvenlig version under denne tekst eller her, hvor du kan læse mere om hver enkel titel.
Fandt I ikke lige noget, der faldt i jeres smag, så hjælper vi også gerne med at komme med inspiration, der passer til netop din læsekreds. Kontakt os på syddjursbibliotek@syddjurs.dk eller kom på biblioteket i den betjente tid, så hjælper vi jer gerne videre.

Kom i god tid
Vi har brug for lidt tid, så vi kan nå at have jeres bøger klar til læsekredsen. Derfor skal I komme i god tid - minimum 14 dage før bøgerne skal bruges - med en eller flere bogtitler til læsekredsen. Så sørger vi for, at bøgerne er klar så hurtigt, som muligt.
Oplys læsekredsens navn og dato for, hvornår bøgerne skal være klar til afhentning og hvornår i kommer med bøgerne igen.
Biblioteket sørger for, at bøgerne er klar til rette tid.

Vejledning og overblik
Nedenfor finder du en vejledning til, hvordan I kan snakke om litteratur i din læsekreds. Vejledningen er lige til at printe.

Kontakt biblioteket, hvis I er interesseret i, at få oprettet et læsekredslånerkort på syddjursbibliotek@syddjurs.dk eller for yderligere information.

Se Læsetasker på Syddjurs Bibliotek