Ny betalingsløsning for betaling af gebyrer og erstatninger

Fra 10. maj 2023 vil håndteringen af bibliotekets gebyrer og erstatninger overgå til Syddjurs Kommunes fælles opkrævningsafdeling med betalingsmulighed via den nye fælles kommunale betalingsløsning ’Betal din kommune’.

Du får stadig et overblik over din biblioteksgæld til Syddjurs Bibliotek via din lånerstatus her på syddjursbibliotek.dk eller via appen ’Biblioteket’, hvor der vil være et link til betaling.

I din lånerstatus går linket til betaling til selvbetjeningsløsningen ’Betal din kommune’, som administreres af Syddjurs Kommune. I ’Betal din kommune’, kan du se om du skylder Syddjurs Kommune penge. Log ind med NemID/MitID og betal med betalingskort eller MobilePay.

FAQ

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål om betaling af mellemværende med Syddjurs Bibliotek i forbindelse med overgangen til den nye betalingsløsning.

Hvorfor overgår bibliotekerne til ny betalingsløsning?

Formålet med den nye betalingsløsning er at samle alle betalinger til kommunen ét sted. Det giver et fuldt overblik over kommunens tilgodehavender, hvilket er lettere at administrere for både dig og kommunen.

Hvorfor står der to forskellige betalingsmåder af mit mellemværende?

I en overgangsperiode i maj og juni måned 2023 kan du opleve at dine mellemværender fremgår af to oversigter, og skal betales på to forskellige måder.

Under punktet ’Mellemværende” på ’Min side’ på syddjursbibliotek.dk og i appen ’Biblioteket’ kan der både være et link til betaling direkte på Syddjurs Biblioteks hjemmeside eller i app'en (for ikke-overført mellemværender), og et link til betaling via ’Betal din kommune’ (for overførte mellemværender).

Det skyldes, at mellemværender som er opstået før den 10. maj sendes i portioner til det nye system i løbet af maj og juni måned.

Hvornår skal jeg betale?

Når materialet (f.eks. bogen) enten afleveres eller fornyes for sent, vil du med det samme kunne se din biblioteksgæld i din lånerstatus på bibliotekernes hjemmeside, i appen 'Biblioteket' og på 'Betal din kommune'.

Du vil senere modtage en faktura i din Digitale postkasse (f.eks. E-boks). Her kan du også finde din betalingsfrist. Det er vigtigt du overholder betalingsfristen for at undgå rykkergebyrer. Rykkergebyrer vil kun kunne ses på "Betal din kommune". 

Jeg skal betale erstatning for en bog jeg ikke har afleveret. Kan jeg nå at aflevere den uden at betale erstatningen?

Ja det kan du godt. Det er vigtigt at du aflevere den hurtigst muligt, og i god stand. Sker dette ikke rettidigt, vil erstatningskravet blive sendt videre til Gældsstyrelsen.

Hvordan betaler jeg mit mellemværende med Syddjurs Bibliotek?

Betaling af mellemværende med biblioteket kan ske via selvbetjeningsløsningen ’Betal din kommune’ eller ved at betale fakturaen via bank eller netbank. 

Under punktet ’Mellemværende’ på ’Min side’ på syddjursbibliotek.dk og i appen ’Biblioteket’ vil der være et link til ’Betal din kommune’. På 'Betal din kommune' skal du logge ind med NemID/MitID, hvor du kan betale med betalingskort eller MobilePay.

Hvordan betaler jeg, hvis jeg er fritaget for digital post eller ikke har NemID/MitID?

Hvis du er fritaget for Digital post, modtager du en faktura med et girokort med posten, som kan betales, hvor du plejer at betale dine regninger.

Kan jeg betale direkte på Syddjurs Biblioteks hjemmeside og i 'Biblioteket' app'en?

Under punktet ’Mellemværende” på ’Min side’ på syddjursbibliotek.dk og i appen ’Biblioteket’ vil der være et link til ’Betal din kommune’. I 'Betal din kommune' kan du få et overblik over dit mellemværende og betale.

Dog kan du i maj og juni måned opleve at dine mellemværender fremgår af to oversigter, og skal betales på to forskellige måder, da gamle krav overføres fra det gamle system til 'Betal din kommune' - se mere under punktet 'Hvorfor står der to forskellige betalingsmåder af mit mellemværende' ovenfor. 

Hvorfor står der stadig, at jeg mangler at betale?

Der kan gå op til 2 timer, før din betaling kan ses registret i bibliotekets system. Derfor vil du kunne opleve, at der stadig vises mellemværende på ’Min side’, når du logger ind, selvom du lige har betalt. 

Men i ’Betal din kommune’ kan du dog altid se en opdateret status på dine betalinger.

Jeg har et spørgsmål til min regning

Har du spørgsmål til din regning, kan du kontakte Syddjurs Bibliotek:

Telefon: 87 53 57 10
Mail: Syddjursbibliotek@syddjurs.dk

Hvad med unge under 18 år?

Er du under 18 år, kan du ikke selv betale for gebyrer og erstatninger. Din biblioteksgæld vil fremgå under "Mellemværende", men ved betaling overgår den til den økonomisk ansvarlige for dig, det vil sige dine forældre eller din værge. Dette gælder selvom du har NemId/MitID. Dvs. for at betale gælden skal din værge/forældre logge ind på "Betal din kommune".

Kan jeg betale kontant på biblioteket?

Som udgangspunkt nej. I perioden hvor vi overgår til nyt system, vil det stadig være muligt at betale nogle gamle gebyrer kontant på biblioteket. Men fremadrettet er dette ikke en mulighed.

Vi opfordrer dog til, at betaling så vidt mulig foregår via den nye fælles kommunale online betalingsløsning ’Betal din kommune’.

Hvem skal jeg tale med, hvis jeg har spørgsmål til betalingen?

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via betalingsportalen ”Betal din kommune”, kan du rette henvendelse til Opkrævning via Borgerservices callcenter på 87 53 50 00