Lån og reserveringer

På Syddjurs Bibliotek kan du låne bøger, film, musik, lydbøger, tidsskrifter og meget mere. Hvis du ikke finder det, du leder efter, kan vi næsten altid skaffe det hjem fra andre biblioteker.

Vi håber, du vil passe godt på bibliotekets materialer.

Dine lån

Alle lån bliver registreret i bibliotekets database. Lånet slettes, når dine lån afleveres til biblioteket. Biblioteket behandler personoplysninger efter  persondataloven.

Størstedelen af det, du låner, kan du låne i 30 dage. For visse materialer er der en kortere lånetid. Det kan du se på udlånskvitteringen og på din lånestatus.

Du kan forny dine lån op til to gange, med mindre andre lånere har reserveret det – dog kan du først forny et lån, når der er mindre end 14 dage til afleveringsfristen.

Du kan forny dine lån via app’en 'Biblioteket' eller her på hjemmesiden uden ”Min konto”. Hent app’en til android her  eller IOS her
I app’en kan du reservere materialer, forny dine lån, betale gebyrer og få dig et overblik over dine lån.

Du har selv ansvaret for, at dine lån bliver afleveret korrekt på selvbetjeningsautomaten. Det kan du se uden din lånerstatus på hjemmesiden eller i app'en.

Dine reserveringer

Reserveret materiale skal afhentes inden for den frist, der fremgår af reserveringsmeddelelsen.

Når du får besked om, at et reserveret materiale er klar til afhentning, får du samtidig et afhentningsnummer. Materialer klar til afhentning står i nummerorden på reolen med reserverede materialer. Husk at låne materialet ud på automaten eller med app'en 'Biblioteket'

Fjernlån

Et fjernlån er et materiale, som skaffes hjem fra et andet bibliotek end Syddjurs Bibliotek.

Fornyelse af fjernlån kan ske i den udstrækning, oprindelsesbiblioteket tillader det, dog maksimalt i 2 ekstra låneperioder, og kun såfremt fornyelse foretages rettidigt.

Du kan forny dine fjernlån op til to gange, med mindre det udlånende bibliotek har reserveringer på materialet. Du kan forny dine lån via vores app 'Biblioteket' eller på hjemmesiden.

Et fjernlån, som er lånt på et af bibliotekerne i Syddjurs, skal også afleveres på et af bibliotekerne i Syddjurs. Hvis det bliver afleveret på et andet bibliotek, bliver det først registreret som afleveret den dato, hvor Syddjurs Bibliotek modtager bekræftelse fra oprindelsesbiblioteket.
Du kan bestille fjernlån gennem Bibliotek.dk, hvis du er oprettet som låner på Syddjurs Bibliotek. Her har du adgang til lån fra alle Danmarks biblioteker.