Ulla anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
05.09.17
I min sommerferie faldt jeg ved et tilfælde over forfatteren Kamilla Hega Holst´s nyeste roman Rud. Jeg havde aldrig læst noget af hende, men hun fik i den grad kløerne i mig , så jeg fik lyst til at læse de 3 tidligere romaner, også selvom det ikke just var feel good romaner til hængekøjen.

Rud ( 2017 )
Titlen Rud er i virkeligheden drengen Maltes fejlstavningen af ordet rod . Titlen passer godt til romanen, for der er virkelig rod både i naturen og i den menneskelige natur. Romanen er et familiedrama af den uhyggelige slags. Kaisa opholder sig i et sommerhus i Asserbo med sine to børn, som hun har mistet forældremyndigheden over ved skilsmissen. Dagen før deres far skal hente dem forsvinder teenagesønnen Malte i Asserbo plantage. Tidligt næste morgen kommer Kaias eksmand, og de begiver sig sammen ud for at lede, samtidig med at Kaisas erindringer om deres betændte  kærlighedsforhold fylder mere og mere.

På træk ( 2015)
Romanen blev nomineret til DR Romanprisen. I romanen møder vi forfatteren Kaya, der lige har været igennem  en skilsmisse og en mislykket affære.  Hun opholder sig nu hos sin morfar i sexturismens hovedstad Pattaya . Romanen udspiller sig i to spor. Nutidssporet i Thailand. Det andet spor handler om de begivenheder, der fører frem til Kaias ophold i Pattaya.

Sort ( 2012 )
Kamilla Hega Holst blev samme år tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Sort handler om den unge kvinde Sanne hvis uddannelsesforløb er gået helt  i stå. Hun bruger al sin tid på at skrive sure læserbreve for at få afløb for sit hidsige temperament. Hun er totalt ligeglad med sin krop og tager mere og mere på i vægt. På internettet møde hun en kæreste som tænder på hendes helt groteske krop.

En kærlighedshistorie ( 2010 )
Blev præmieret af Statens  Kunstfond for denne debutroman. Romanen er en skæv og rå kærlighedshistorie. Laura bor sammen med en 15 år ældre forfatter og deres nyfødte barn. Kæresten bliver mere og  mere fraværende, og Laura har svært ved at håndtere moderrollen og barnets mange krav. For at flygte fra hverdagen indleder hun et forhold til overboen.


GOD LÆSELYST

Materialer