Karin anbefaler

Karin anbefaler - september

12.09.17
Jeg sætter pris på at få gode ideer og tips, som kan inspirere til læsning af bøger, som kan give mig gode læseoplevelser. Har du det også sådan? Så skal du vide, ...

... at vi med glæde hjælper med at finde de rigtige bøger til dig på biblioteket. Smag er som bekendt individuel derfor er det også forskelligt, hvilke bøger man synes er gode og hvilke bøger man synes er spændende. Jeg læser meget og især mange romaner. Jeg deler også gerne min glæde for bøger med andre. I juli måned har jeg læst de bøger, som du kan se her. Måske er de bøger også noget for dig? Ellers er du altid meget velkommen til at bede om hjælp til at finde bøger, der minder om de bøger du tidligere har læst og som du synes godt om. God læselyst. 

Jill Alexander Essbaum: Hausfrau
Anna er hustru hun giftede sig med sin schweiziske bankmand da han friede til hende med ordene:” Vil du gifte dig med mig? Jeg tror, du kan blive en god kone for mig” Måske burde det noget uromantiske frieri ha' været en advarsel, men Anna er vistnok forelsket og siger ja. Hun tager med til Schweiz, hvor hun føler sig anderledes. Hun har vanskeligt ved at finde indhold i sin rolle som husmor og finder sin egen måde at udfylde tiden på. Bogen er spændende, klog og skrevet med humor. 

Anna Ekberg: Kærlighed for voksne
Leonara og Christian har det perfekte ægteskab, de er gode makkere og de lever godt, de er endda økonomisk velstillede, og deres eneste søn bliver student om ganske få dage. Det er ren idyl, der er intet, der knager i hvert fald ikke før Leonara opdager, at Christian har en affære. Den opdagelse sætter gang i en krimi, hvor stærke psykologiske kræfter driver handlingen i en krimi, hvor spændingen er i top i den hæsblæsende handlingskurve.    

Hanya Yanagihara: Et lille liv
En stærk beskrivelse af fire unge mænd, der er venner og bofæller. De kommer tæt på hinanden og langsomt centreres handlingen om Jude. Jude har været udsat for rædsomme overgreb i sin barndom. Tankerne og erindringen om barndommen er nærmest uudholdelige at leve med, forfatteren beskriver hvordan nærhed, forståelse og frem for alt tålmodighed fra vennerne langsom hjælper Jude. En meget stærk og frem for alt smuk bog.

Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
Jeg har ofte læst bøger, som har fået mig til at tænke på, hvor nødvendig skriveprocessen er for en forfatter, men sjældent har jeg læst en bog, hvor følelsen af nødvendighed er så udtalt, som i Naja Maries lille bog om dagene omkring hendes 25 årige søn, Carls død. Det er imponerende, hvordan hun er i stand til at beskrive essensen af såvel kærligheden som sorgen.      

Linn Ullmann: De urolige
Jeg har altid haft en svaghed for Linn Ullmanns forfatterskab. Jeg synes hendes beskrivelser rummer en kombination af noget poetisk, drømmende og legesygt. De urolige er ingen undtagelse. Udgangspunktet for romanen er et ønske om en kombination af at komme tættere på sin elskede far Ingvar Bergmann og at beskrive det, at blive ældre. Det lykkedes i høj grad at tegne et fint billede af, hvordan det kan føles at blive gammelt og i tilgift er der fine erindringsglimt fra far og datters liv. En meget sansemættet roman.

Materialer