Karin anbefaler

Karin anbefaler - oktober

18.10.17
Mangler du inspiration? Måske kan du få glæde af at se et udvalg af de gode bøger jeg har læst i den sidste tid.

Jeg har læst gode bøger i september måned, dem vil jeg gerne dele med dig. Måske mangler du lidt inspiration eller ideer til noget at læse? Det vil glæde mig, hvis du kan finde noget, du har lyst til at læse i mit lille udvalg. Jeg læser mange forskellige typer bøger og kan rigtig godt lide nordiske bøger, men en gang imellem kan det også være meget inspirerende at læse bøger fra meget fjerne lande fordi man på den måde får indblik i en helt anden kultur. Det er f.eks. første gang i mit liv, at jeg har læst en roman fra Sydkorea og det var meget inspirerende og helt anderledes end noget andet jeg har læst.  

Kang Han: Vegetaren. Gyldendal, 2017. - 285 sider
En sydkoreansk roman om en ung kvinde Yeong-Hye. Hun lever et fredsommeligt og almindeligt liv, indtil hun en nat har et voldsomt mareridt om kød. Mareridt gør så stort et indtryk på hende, at hun står op af sengen og begynder at smide alt kød ud af køleskabet. Mareridtet er begyndelsen på hendes nye liv som vegetar. En lille beslutning tænkte jeg men sådan tænker hendes sydkoreanske familie ikke.
Kan bestilles på bibliotek.dk eller ved henvendelse på biblioteket

Hua Yu: Den syvende dag. Klim, 2017. – 229 sider
En roman fra Kina eller det er mere rigtigt at sige, at den er fra dødsriget. Det lyder måske dystert og trist, men det er det ikke det er derimod en smuk og poetisk roman, som med et glimt i øjet beskriver den nyligt afdøde 41 årige Yang Feis liv og de mennesker, som har betydet noget for ham i livet. En meget smuk bog, som jeg er meget fascineret af fordi den med antydningens kunst både beskriver kærlighed og relationer og samtidig kritiserer det kinesiske samfund.

Jesper Wung Sung: En anden gren. Rosinante, 2017. – 553 sider
Historisk slægtsroman om forfatterens oldefar og oldemor, som forelskede sig i hinanden til stor bestyrelse i datidens København. I 1902 er der bygget en ekstra fløj til Tivoli i København. I denne fløj bliver en gruppe kinesere udstillet en af disse kinesere er San og en af de mange københavnere, der valfarter til Tivoli for at se den spændende attraktion, er Ingeborg. De to bliver forelskede i hinanden og begynder et liv sammen selvom det betyder, at Ingeborgs familie ikke vil vide af hende og at hun mister sit arbejde. En meget spændende roman, der fortæller om et liv med stor fattigdom, men meget kærlighed. 
Kan bestilles på bibliotek.dk eller ved henvendelse på biblioteket

Olivier Bourdeaut: Mens vi venter på Bojangles. Jensen & Dalgaard, 2016. - 163 sider
Den lille roman er en sand perle, en lille sprudlende perle, der fortælles af en lille dreng. Han vokser op i en familie, hvor livet leves i overhalingsbanen. Hans smukke mor elsker fest, ballade og har en danseglæde, der smitter. Hans far forguder sin kone, men mangler realitetssans. Det lyder måske utrygt, men det er ikke det, der er historiens pointe. Den fortælles tværtimod med taknemlighed for det vilde og festlige, og med respekt for det skøre, skæve og ualmindelige liv.  

Kent Haruf: Vores sjæle om natten. Rosinante, 2016. - 186 sider
En fin lille historie om en ældre enke, der beslutter sig for at udfordre ensomheden og savnet over sin mand. Hun bor i en mindre by i USA, hvor der er strikse meninger om, hvad man kan og bør. Det kommer hun til at mærke da hun indleder et forhold til sin nabo. Der er mange fordomme forbundet med kærlighed i en sen alder og det er ikke velset, at man ikke affinder sig med sin enkestatus. Det er en meget stemningsfuld bog om kærlighed og om at træffe valg af stor betydning.

Materialer