Karin anbefaler

Karin anbefaler - marts/april

09.05.18
Jeg sætter pris på at få gode ideer og tips, som kan inspirere til læsning af bøger, som kan give mig gode læseoplevelser. Har du det også sådan? Så skal du vide, ...

... at vi med glæde hjælper med at finde de rigtige bøger til dig på biblioteket. Smag er som bekendt individuel, derfor er det også forskelligt, hvilke bøger man synes er gode og hvilke bøger man synes er spændende. Jeg læser meget og især mange romaner. Jeg deler også gerne min glæde for bøger med andre. I marts og april har jeg læst de bøger, som du kan se her. Måske er de bøger også noget for dig? Ellers er du altid meget velkommen til at bede om hjælp til at finde bøger, der minder om de bøger, du tidligere har læst og som du synes godt om. God læselyst. 

Til te hos taleban: Simi Jan
Semi Jan beretter om de fem dramatiske år, hvor hun boede og arbejdede, som udenrigskorrespondent i skiftevis Pakistan og Afghanistan. De to lande er blandt de farligste i verden. Det er et farligt, men også beringende møde med anderledes kultur, hvor hun også oplever at blive budt velkommen med stor gæstfrihed.

Aftenland: Therese Bohman
Tænker du som jeg, at professor i kunsthistorie lyder som et spændende og misundelses værdigt job? Det kan det sikkert være, men for Karolina, hovedpersonen i denne velskrevne roman, er jobbet som professor i kunsthistorie ligesom resten af hendes liv næsten gået helt i stå, lige indtil der virkelig sker noget fuldstændig uventet.

Alle mine morgener på jorden: Troels Kløvedal
Bogen er en meget smuk og stærk beskrivelse af en stor personlighed, som har levet et liv, der har været fyldt med eventyr. Eventyr der har været spændende, men som naturligvis også har rummet udfordrende oplevelser. Gennem hele sit liv har modet og en dejlig anderledes tilgang til, hvordan livets små og store udfordringer kan gribes an været det, der skaber et livseventyr ud over det sædvanlige.

Arv og miljø: Vigdis Hjorth
En stærk nordisk roman skrevet af en stærk norsk forfatter, Vigdis Hjordt. Romanen er fuldt fortjent nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Romanen beskriver, hvor vanskeligt det at være en familie kan være, fordi vi i familier har indbyrdes roller og vores forskellige forståelser af oplevelser. Arv og miljø beskriver, hvilket kompliceret og direkte umuligt puslespil det kan skabe og hvor vanskeligt det er at leve i.  

Den underjordiske jernbane: Colson Whitehead
Fantastisk roman om slavepigen Cora, der flygter fra sin ejer. Romanen er blændende godt skrevet og er en både realistisk og samfundskritisk skildring af slavernes barske hverdag.  Coras farlige flugt skildres mens hun jages af Slavepatruljen. Det er med til at give et nuanceret billede af de to sider i raceadskillelsen at også undertrykkerne tanker og bevæggrunde skildres. Fuldt fortjent at romanen fik Pulitzer-prisen i 2017.

Materialer