Karin anbefaler

Karin anbefaler - januar

12.01.18
Jeg sætter pris på at få gode ideer og tips, som kan inspirere til læsning af bøger, som kan give mig gode læseoplevelser. Har du det også sådan? Så skal du vide, ...

... at vi med glæde hjælper med at finde de rigtige bøger til dig på biblioteket. Smag er som bekendt individuel derfor er det også forskelligt, hvilke bøger man synes er gode og hvilke bøger man synes er spændende. Jeg læser meget og især mange romaner. Jeg deler også gerne min glæde for bøger med andre. I december måned har jeg læst de bøger, som du kan se her. Måske er de bøger også noget for dig? Ellers er du altid meget velkommen til at bede om hjælp til at finde bøger, der minder om de bøger du tidligere har læst og som du synes godt om. God læselyst. 

Bergsveinn Birgisson: Et landskab er aldrig tåbeligt
Langt væk fra store byer i det Nordvestlige Island ligger en lille flække ved Geimundsfjord. Her bor den unge fisker Halldor sammen med et par af sine ældre venner. De lever af kutterfiskeri, dagene ligner hinanden og det giver en vis tryghed indtil en dag, hvor Halldor ved, at han må finde en kvinde, som han kan elske. Han indrykker en annonce og søger en husholderske i hovedstadsavisen, så sker der noget.

Jonathan Franzen: Ubekvemmelighedszonen
Seks fine essays, som jeg vil anbefale til alle, som kan lide at læse Jonathan Franzen, eller til de, der gerne vil læse ham, men som synes, at det er vanskeligt at komme i gang. Måske kan de små essays gøre det lettere og mere enkelt? Temaerne er også enkle for det er essays, der fortæller om forskellige perioder i Franzens liv, som han beskriver i en dejlig og underholdende stil. Og som altid med varm humor og en dejlig eftertænksomhed.

Sissel Jo Gazan: Blækhat
Blækhat er en dejlig og en spændende roman. Den handler om Rosa og hendes udvikling fra barn til voksen i Århus i 80’erne i et venstreorienteret miljø. Hun bor sammen med sin mor Helle, der er biolog og passioneret svampeforsker og en ”næsten far” Krudt. Foruden den lille familie er romanen fyldt med et væld af skønne og farverige personer.  

Line Knutzon: Camille Clouds brevkasse
Satire så skæv og skør, at jeg næsten græd af grin. Jeg læste bogen i små bidder og morede mig herligt over mødet med den kontante (fiktive) brevkasseredaktør, der har svar til alle. Camilles medfølelse er til at overse, hvorimod hun aldrig overser en mulighed for at promovere sig selv.  

Kristin Marja Baldursdottir: Havblik
Den islandske natur er barsk og har stor indflydelse på livet og hverdagen på Island. Jeg bliver meget fascineret af naturbeskrivelserne og hvordan den barske natur præger de mennesker, som lever med dens luner og nådesløse konsekvenser. Stærke, selvstændig og hjælpsomme islandske kvinder er der også i den dejlige historie om den 60 årige Flora, som tror hun er færdig da hun mister sit arbejde, men som finder sin plads i en lille afsidesliggende flække, hvor musikglæden er stor.

Peter Nadas: Parallelle historier
En stor og krævende roman med en spændende indledning: Fundet af et lig i en park i Berlin i 1989, bliver opdaget af en ung mand da han er ude på sin natlige løbetur. Da den unge mand anmelder sit makabre fund til politiet mistænker de, at han har tilknytning til liget. Det lyder, som en krimi, men det er en stor, krævende historisk roman, hvor to familiers skæbne bliver vævet ind i hinanden samtidig med at Europas historie i det 20. århundrede fortælles. Romanen er som titlen siger, en masse forskellige personers historier, som fortælles og forløber parallelt.

Kjell Westö: Den svovlgule himmel
Jeg er virkelig vild med den svensk-finsker forfatter Kjell Westö. Og efter at have læst Den svovlgule himmel, hvor historien om tre børns venskab, kærlighed og svigt på tværs af sociale skel, bliver beskrevet så stærkt, at historien fremstår knivskarpt. Og samtidig formår at gengive, hvordan erkendelsen af at vores historie rummer sandheder, som vi ikke nødvendigvis ønsker at huske er jeg om muligt endnu mere begejstret.

Materialer