Karin anbefaler

Karin anbefaler - februar

16.02.18
Jeg sætter pris på at få gode ideer og tips, som kan inspirere til læsning af bøger, som kan give mig gode læseoplevelser. Har du det også sådan? Så skal du vide, ...

... at vi med glæde hjælper med at finde de rigtige bøger til dig på biblioteket. Smag er som bekendt individuel, derfor er det også forskelligt, hvilke bøger man synes er gode og hvilke bøger man synes er spændende. Jeg læser meget og især mange romaner. Jeg deler også gerne min glæde for bøger med andre. I januar måned har jeg læst de bøger, som du kan se her. Måske er de bøger også noget for dig? Ellers er du altid meget velkommen til at bede om hjælp til at finde bøger, der minder om de bøger, du tidligere har læst og som du synes godt om. God læselyst. 

Friis, Agnete: Sommeren med Ellen
Dejligt at læse en bog, hvor en stor del af handlingen foregår på Djursland, og hvor spændingen holdes i gang af en utraditionel krimiintrige. Midt i sin skilsmisse bliver et opkald fra den gamle farbror det, der får Jakob til at tænke tilbage på sin barndom på Djursland. Specielt den sommer, hvor han som fjortenårig bliver voldsomt betaget af den voksne Ellen, vækker minder, der næsten er som en besættelse for ham.

Anna Grue: De voksnes rækker
En hyggelig roman fra begyndelsen af 60’erne. Den fortsætter, hvor første del (Italiensvej) slutter. Det er en dejlig fortælling om to meget forskellige veninder og deres liv. Selvom de er meget forskellige lever de begge et typisk 60’er liv. Den ene, Victoria, går hjemme og er den perfekte og pæne husmor. Anderledes er hendes vilde veninde Conny, hun er fotomodel og har et stort forbrug af drinks og cigaretter. Dejlig underholdning.  
 
Karin Britt Larsen: Der vokser et træ i Mostamägg
Når en slægtsroman er godt fortalt, er det en sand fornøjelse at følge slægter fra generation til generation. Jeg er meget begejstret for de dejlige beskrivelser af livet i Finnskogen, hvor en lille minoritet lever et nøjsomt liv med stor respekt for naturen. Man følger familiers liv og udvikling og glæder sig, når personernes liv krydser hinanden.

Anne Tyler: Den blå tråd
Den store familie Whitskank virker som en perfekt familie. De lever i det store dejlige hus med den smukke veranda, der er synlig for dem, der kører forbi. De holder sammen og lever i harmoni set udefra, men som i alle andre familier kan historier fortælles på mange forskellige måder og hvis historien fortælles på en lidt anden måde er der måske flere skeletter i skabene. En meget velskrevet og morsom historie om familier og deres hemmeligheder.

Leonora Christina Skov: Den der lever stille
Det er en stærk og bevægende bog Leonora Christine Skov har skrevet om sin barndom og sit forhold til forældrene. Hendes forhold til moderen er kompliceret og helt galt bliver det, da Leonora finder ud af, at hun er lesbisk. I en familie, hvor det er uhyre vigtigt at holde facaden uden at skille sig ud, bliver det så stor en katastrofe, at forældrene afbryder kontakten. Bogen er utrolig smuk med en barsk beskrivelse af en ensom barndom og en kamp for at få lov til at være den, man er.

Scott Stambach: Den usynlige Ivan Isaenko
En bog, der er noget helt for sig. Den er rørende og smuk. Historien bygger på dagbogsblade fra et af ofrene fra Tjernobyl, han ligger i en hospitalsseng på Hospitalet for Alvorligt syge børn i Mozyr i Hviderusland. Her forelsker Ivan sig i sin medpatient Polina, deres kærlighedshistorie er fortalt både stærkt og poetisk. Historien, som kunne være blevet patetisk er holdt oppe af en begavet humor, der spidder dobbeltmoralen og et imponerende mod.

Materialer