Børnebibliotekarens bedste nye bøger - november

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

And og pingvin er ikke venner for 3 - 5 år
Om venskab og uvenskab i børne- og bamsehøjde. Og især om, at uvenskab godt kan blive til venskab, hvis man prøver. Og måske især om, at uvenskab nemmest bliver til venskab, hvis man godt må blive lidt grattet til mens man prøver.

Bogen om sammenligninger er egentlig fra 10 år og op, men prøv alligevel at dykke ned i nogle af de mange forbløffende detaljer sammen og få en 6-årigs perspektiv med, det kan være øjenåbnende for alle.

Sne er usynlig for 4 - 6 år
Både for børn med og uden usynlige venner.
Om kraften i usynlige venner, der kan gøre det muligt at gøre ting man ikke tror man kan. Og om forståelse og accept af, at vi alle er forskellige og seje på hver vores måde.

Hej baby, hvornår kommer du? for 2 - 4 år
Dejlig enkel og eviggyldig historie om at blive storebror, med billeder og tekst hvor de mindste kan være med.

Legenden om Sten Saks Papir for 4 - 8 år
Sten: ”De, min herre, ligner en dunet lille numse.”
Abrikos: ”Hvad?! Jeg udfordrer dig til duel!
Sten: ”Lad kampen begynde!”
Sten, Saks og Papir leder hver især efter værdige modstandere, men det kniber. Kampen der følger ovenstående, er for eksempel ikke særlig ligeværdig. Men action-packed, det er den! Så her er en bog til alle der elsker action, humor, humor og mere (tør) humor. Den er SJOV at læse højt! God kamp!

Er du en frø? Kvæk! for 1 –3 år
Troede jeg havde set alle typer pegebøger, men her er en ny: Bog med spjældfunktion. Det er svært at beskrive, men fungerer så fint til at gøre historien levende og fange de mindstes interesse. Prøv selv :-)

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Kalle og Palles forunderlige jul for alle der elsker jul
Alt fra Kalle og Palles forunderlige, skæve og sjove univers kan varmt anbefales og denne julehistorie er ingen undtagelse, men nærmere en af deres bedste - den har jeg lyst til at læse hele året. Og her hvor vi nærmer os højtiden vil jeg med god samvittighed skynde mig at anbefale den til julens hyggelige højtlæsningsstunder! Så er der helt sikkert noget at grine af...