Børnebibliotekarens bedste nye bøger - maj

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Lasse-Leif samler på DET HELE for 3 - 5 år
I får ikke et referat, for det er bare Lasse-Leif, når han er bedst—sjov og altid i stand til at få det sidste ord.
Hvis I ikke kender Lasse-Leif serien, så begynder I bare et sted. De er sjove og genkendelige for både børn og voksne.

Solsystemet-serien for 5 - 9 år
Simple men informative bøger med masser af gode billeder. De kan sagtens læses med et ruminteresseret barn på 3-4 år, og de større børn kan læse dem selv.
Der er 4 bøger i serien: Planeterne, Stjernerne, Månen og Solen.

Dumme Donald bygger en mur i børnehaven 3 - 6 år
Alle holdninger er børnebibliotekarens egne, men jeg lo så højt over denne her, at jeg bliver nødt til at anbefale den.
For børn er det bare en vældig fin historie om hvordan Donald lærer at passe på miljøet og sine legekammerater, men hvis man har lyst, kan man som voksen også more sig over det slet skjulte hint til international politik.

Jonathans bog om stort og småt for 4 - 6 år
I må ikke lade jer afskrække af farverne, for de er lidt forfærdelige. Men selve bogen er virkelig fin med Jonathan, der bare er sig selv, men alligevel en del af en stor verden. Vi kommer fra det helt små, da han er en baby i maven og til det helt store, langt ud i rummet, når man tager det hele med.

Fold-ud-bøger fra 0 år
Til rygtræningen!
Det er egentligt bare gode pegebøger for de allermindste med klare farver og et spejl, så de kan se sig selv.
MEN! bøgerne kan også foldes ud og stå på gulvet foran baby, så der er noget at se på mens h*n træner.

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Sallys far bander (... ad helvede til) for 4 - 7 år
I kan med ro i sindet læse ALLE bøgerne om Sallys far, de er så sjove, skæve og alt for genkendelige. Sally laver en bandekasse for at få penge til en tur i Tivoli, men så stopper far med at bande, og hvordan skal de så få penge nok til den tur, de alle sammen gerne vil på?

Rigtig god læselyst!