Lidt mere om Karl-Emil
Lidt mere om Karl-Emil

Børnebibliotekarens bedste nye bøger - juni

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Bare numser for 3 - 6 år
Som navnet siger, handler denne fine, fine bog om bare numser m.m. og især om hvordan vi kan se
meget forskellige ud. Der er også et fint underspillet fokus på overgjort kropsbevidsthed. Så handler den sørme også om at turde noget man ikke vidste man turde, at Mira godt kan være den, der redder far og om lørdagsslik. En historie om meget og det fungerer bare så godt.

Problemet med problemer for 4 - 7 år
Dejlig bog med fokus på, at livet jo ikke er problemfrit. Det er det heller ikke for de mindste, så her er en mulighed for at finde ud af, hvad man selv kan gøre, for at undgå at problemer vokser én over hovedet. Og jo før man lærer det, jo bedre! Bogen er god at snakke ud fra, så børnene selv kan være med til at blive klogere og lige så stille mere bevidste om deres egne muligheder. 

Bravo, små fingre! for 0 - 2 år
Robust og lækker tællebog, hvor vores fingre er med til at give billederne mening, når de bliver til krabbens 2 klør eller abens 4 ben. God at gå på opdagelse i for små børnefingre.

Sille skal dele for 1 - 3 år
Vældig fint illustreret bog om det evigt svære fænomen: At dele. Den kan sagtens læses og måske endda læses højt for de voksne af børnene selv, for billederne fortæller så fint det hele.

Lidt mere Karl-Emil for 3 - 6 år
Karl-Emil forsøger VIRKELIG at være en rigtig kanin ligesom alle de andre kaniner. Men da han holder op med at slå knude på sig selv, for at være den han tror han bør være, sker der ting og sager, også med de andre kaniner! Så fin historie om mangfoldighed og selvværd.

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:
Pigga, Gysse og den lille ven for 2 - 4 år
Virkelig rolig og rar rimet historie om at blive væk og blive fundet igen, og finde nye venner undervejs. Og så er rimene altså virkelig fine, bogen og sproget i den er en fornøjelse at falde helt til ro omkring sammen.

Materialer