Børnebibliotekarens bedste nye bøger - juni

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Et spøgelse i børnehaven for 3 - 5 år
Vi kan ikke få nok bøger om at det er ok at være sig selv og anderledes end de andre; her en, hvor det er svært for spøgelset at starte i børnehave, og han derfor ikke siger et kuk. Han er jo unægtelig også noget forskellig fra de ”almindelige” børn, men det viser sig jo heldigvis, at hans særligheder redder dagen, da ulykken truer. En fin bog om rummelighed for alle.

Rosa lærer at cykle for 3 - 6 år
Bogen her er helt i øjenhøjde med barnet, når det bliver for svært og træls at lære at cykle og man meget hellere bare vil lege med sin nye cykel og putte med den om natten. Rosa kommer dog op på cyklen igen, og vi lærer at det nok skal gå, så længe der er plastre nok.

Bamse Bjørn på bondegården for 1 - 3 år
Her kan skubbes, drejes og trækkes så det er en lyst - rigtig fin stimulering af både læselyst og motorik.

Prinsen og heksen og tyven og bjørnene for 4 - 6 år
Der er gang i fantasien, når far fortæller selvdigtet godnathistorie for sin søn, der (selvfølgelig) ikke brænder inde med hverken spørgsmål, kommentarer eller forbedringer til handlingen. Ethvert eventyr bliver jo bedre, når skurkens frygtelige tilholdssted hedder Borgen Broccoli og heksen i virkeligheden er en Ninja.
Jeg håber I her bliver inspireret til selv at digte godnathistorier, det giver tit uventede oplevelser for alle der er med.

Børnenes naturhobbybog for 3 - 12 år
Så nemt, og alligevel så effektfuldt! Jeg er vild med den sprudlende stil i bogen her, der lægger op til masser af spontan kreativitet, for her kommer vi langt med nogle blade, lidt lim og pap. Her kan alle aldre være med.

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Den megamuntre magiske skov for 4 - 8 år
Det er her I skal begynde, hvis også jeres børn skal lære at elske fantasy-genren. Og det skal de jo. Alle de lækre genre-træk er der: En gruppe ufrivillige helte, en fæl og overraskende skurk (mua ha ha haaa!) og alt det der skal gåes grueligt igennem, før alle kan muntre sig. Grine-tur for hele familien!
Læs også 2’eren: ”Den megamuntre magiske skov - dræbersneglen” (Da da da daaam!)

Rigtig god læselyst!