En anden himmel
En anden himmel

Børnebibliotekarens bedste nye bøger - februar

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Hej baby-serien for 0 - 2 år
DET ER ALDRIG FOR TIDLIGT AT STARTE MED EN GOD BOG!
Her en serie bøger med enkle billeder med høj kontrast, så selv de allermindste får en god ”læseoplevelse”. Jo før bøger bliver en naturlig del af dit barns liv, jo bedre. Jeg anbefaler derfor alle småbørnsforældre at læse for - og foran - deres børn helt fra starten; for når vi selv læser og nyder det, giver vi naturligt arven videre.

Se skoven for 1 - 3 år
Om at opleve skoven helt nede i kravle-højde. En hyggelig pegebog, der samtidig rummer en lille historie om barnets og fars tur i skoven. Dejligt håndgribelig, med masser at snakke om sammen.
Læs også: ”Se haven”, ”Se havet” og ”Se natten”.

Brødre for evigt for 3 - 5 år
”Ting forandrer sig. Men brødre er for evigt.”
Der er meget der ændrer sig i et lille børneliv og søskende imellem, når ens storebror/bedste ven/superhelt starter i skole, og man ikke selv skal med. Her en dejlig historie om den svære overgang, der med hjælp og tålmodighed fra alle ender godt.

En anden himmel for 3 - 6 år
En hjertevarm og utroligt smukt illustreret historie om at turde drømme stort og kæmpe for noget, selvom det er svært og måske endda umuligt. Her er det pingvin-ungen, der gerne vil flyve som fuglene, og det er jo desværre i sagens natur dømt til at mislykkes. Han finder dog heldigvis sin egen lykke i at kunne svømme i stedet. 


Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Hr. Lykke & fru Ulykke for 4 - 6 år
Selv den største pessimist og sortseer kan blive gladere med lidt hjælp - historien her er et forrygende eksempel på, hvad der kan ske, når vi tør hinanden og livet.

Rigtig god læselyst!
 

Materialer