Børnebibliotekarens bedste nye bøger - december 2018

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Tropiske Torben for 3 - 6 år
Jeg tror, at det her er min yndlingsbog i denne omgang.
Super klassisk historie om fisken Torben, der laver sig om for at passe ind hos de smarte fisk, men til sidst finder ud af, at han har noget, det kun er ham, der kan!

Øen for 3 - 6 år
Sindssyg flot billedbog uden ord!
En lille familie lider skibbrud under en storm, men redder sig i land på en ø. Her bygger de en hytte og bor indtil de bliver reddet. Men det er selvfølgelig ikke en hvilken som helst ø.
Uden bogstaver er forældre og børn lige, når historien skal fortælles. Prøv at bytte!

Bedstefars ø for 3 - 5 år
Åh, den er så fin denne her. Sigurd sejler ud med sin bedstefar og de finder en fantastisk ø, hvor de bor og har det rart med alle øens dyr.
En dag skal Sigurd hjem igen, men hvad med bedstefar?

Hvordan gemmer dyrene sig? for 3 - 6 år
En skyggespilsbog!
Den er både god og pæn. I læser om dyrene og for at finde ud af hvordan og hvor de gemmer sig, skal I holde bogen op mod lyset. Fyldt med overraskelser og viden om hvor gode dyrene er til at gemme sig

Tæl til 10 med mariehøne for 2 - 3 år
Det er selvfølgelig primært en tællebog, men der er masser af dyr og detaljer at snakke om også.
Barnet kan følge mariehønens sti med fingeren gennem hele bogen, der også er fint krydret med glimmer.

Plet i zoologisk have for 1 - 3 år
Er der nogensinde nogle børn der får nok af flapbøger? Jeg har ikke mødt et endnu.
Her har I en klassisk historie om Plet, der bliver væk i zoologisk have og en masse snak om alle de dyr hans mor og far ser, mens de leder efter ham.

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Mimbo Jimbo for 2 - 4 år
En af de allerførste og simpleste historier om Mimbo Jimbo. Billeder og tekst er lette at overskue og snakke om, men alligevel fyldt med fantasi for de mindste.

Rigtig god læselyst!