Børnebibliotekarens bedste nye bøger - december

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her mine bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Tanken er at jeg hver måned fremover viser jer de bedste blandt de bøger jeg er stødt på - så glæd jer til mange fantasiske højtlæsnings-stunder med jeres børn.

Ridderen som ikke ville slås for 4 - 7 år
Rimet historie, om hvor meget dejligere det er, at læse en god bog end at slås. Det er klart, den er en favorit hos børnebibliotekaren :-)

Se - en lille baby for 1 - 3 år
Kik, peg, vink, klap og dans med de mindste; denne rimede flap-bog er god, når der skal øves motorik og opmærksomhed. Og er I friske, kan I sætte jeres egen melodi til!

Plask! for 0 - 2 år
Effektfuld pegebog, med spændende ting der glinser ”vådt” og med gode kontraster, der fanger de mindstes opmærksomhed. Hvad kan I bedst lide at
plaske med?

Hvor er bjørn? for 2 - 4 år
Bjørn SKAL findes, før drengen kan sove. En putte-finde-bog, med et finurligt twist til sidst.

Læsefif for sprogets skyld:
Ret ikke direkte, men gentag hellere barnets sætning, så den er korrekt. Fejl-finderi giver dårlig stemning.