Børnebibliotekarens bedste nye bøger - april

Det er både klogt og sundt at læse sammen, men det er jo også dejligt. Derfor får I her vores bud på de bedste nye bøger for de 0-6-årige.

Mig og mit bæst for 5 - 10 år
Det er lidt hård kost, for det handler om en familie der er gået fra hinanden, og den lille dreng i midten, der forsøger at være i det, til det bliver bedre. Det er smukt fortalt, set gennem drengens øjne og giver meget at tale videre om for os alle, og jo især hvis jeres barn står i noget lignende.
Kan også varmt anbefales, hvis det er problemer som stress, sorg eller lignende, der gør mor til et (midlertidigt) bæst.

Min dag i nulte & Vi skal i skole! for 5 - 7 år
To spritnye bøger, der er helt opdaterede i forhold til, hvordan det faktisk er at starte i skole. Begge er helt i øjenhøjde med skolestarterne - ”Min dag i nulte” har korte opslag, der tager fat i forskellige dagligdags ting som at række hånden op og at det er ok at lave fejl, når man lærer. ”Vi skal i skole!” er en kapitelbog, der følger sommerfuglene i maven hos en flok børn ved skolestart og videre gennem nulte.
Der er så meget vi kan tage for givet at skolestarterne ved, men som er helt fremmed land for dem. Her er to rigtig gode bøger at blive klogere af sammen.

Bondegårdens dyr for 2 - 3 år
Dejlig pap-bog om bondegårdens dyr, lige som sådan en plejer at være - og dog, for her får vi også med, hvad ”vi får fra dyrene”.
Oplagt, når vi skal have en god snak om, hvad vi spiser og hvor f.eks. spegepølsen egentlig kommer fra.

Skjult i junglen for 6 - 10 år
Uh, den er flot! Det er altid godt med en findebog, både når det bare skal være hyggeligt og når vi voksne har skjulte bagtanker, a la ”jeg vil styrke mit barns sprog!” (Især når vi husker, at holde laange tale-pauser, så barnet kommer til orde) Her er en af de fineste af slagsen, lige til at gå på opdagelse i.

Konrad og fødselsdagen for 3 - 5 år
Om et par unger, der vil mor det bedste og har glædet sig, ja, som små børn til at fejre hendes fødselsdag. Uskyldig og charmerende historie om små børns glæde og evne - eller mangel på samme - til at vente på noget godt.

Og så lige en af de gode gamle, I ikke må gå glip af:

Den fantastiske bogslugerdreng for 4 - 6 år
Hvad skal vi have til aftensmad? Bøger! Bogslugerdrengen elsker bøger, så meget at han sluger dem, bogstavligt talt. Så ryger al den gode viden direkte ind i hjernen, smart, men måske også en anelse overgjort?
Forrygende fantasifuld historie om videbegærlighed og læselyst!

Rigtig god læselyst!