Børnebibliotekarens bedste bøger til læsetræning - marts

Det er rigtig vigtigt, at børn får en succesoplevelse, når de skal lære at læse.

Her på biblioteket vil vi gerne hjælpe med at fremme både læselysten og læringslysten og derfor får I her mine bud på gode letlæsningsbøger for børn, der er i gang med eller lige har knækket læsekoden.

Struds                                                                     Lix 6
I denne bog bliver du klogere på strudse. Hvad er forskellen på en han og en hun? – og hvor stort er et strudseæg?

Line Kyed Knudsen: Liv får en hund            Lix 7
En hundehvalp kan godt blive lidt vild og komme til at hoppe op ad folk og Emma blive bange for den. Men når man ved, at den bare vil lege og have et bidedyr, så er hvalpen sød. Tristan og Liv går tur med den lille hvalp og Emma vil alligevel gerne være med.

Annelie Drewsen: Løb, Amina!                      Lix 17
Amina er hurtig, for hun er vant til at løbe og nu synes Line, at hun skal være med på hendes løbehold. Men det koster penge, og har Amina råd til det?

Kirsten Sonne Harild: Hvor er Mio?             Lix 20
Mio er løbet væk og Maj er bekymret. Er det hendes skyld, at Mio er sluppet ud?  Maj leder i skoven, og da hun går vild, finder Mio hende og sammen finder de tilbage.