Børnebibliotekarens bedste bøger til læsetræning - februar

Det er rigtig vigtigt, at børn får en succesoplevelse, når de skal lære at læse.

Her på biblioteket vil vi gerne hjælpe med, at fremme både læselysten og læringslysten og derfor får I her mine bud på gode letlæsningsbøger for børn, der er i gang med eller lige har knækket læsekoden.

Grete Sonne: Fifi og Luis danser limbo                  Lix 3,5
Fifi og Luis øver sig i at danse limbo… med høj musik og en kost

Rune Fleischer: Doktor Syg laver syg medicin    Lix 5,5
Doktor Syg elsker at være ond og at gøre folk syge, imens han lader som om han vil hjælpe. Heldigvis kommer han til at hjælpe en meget trist dame ved en fejltagelse, så hun bliver glad igen.

Marie Duedahl: Citybois                                                   Lix 15
Citybois består af to danske drenge, der har været med i X-faktor. De vandt ikke, men de har stadig succes med at synge og har mange fans.

Jim Højberg: De magiske æg                                        Lix 19
Kvanulf og Gurga Maja bliver sendt ud for at befri de magiske æg fra Ørnenes klør, i skarpt kapløb med den onde troldmand, Dark.

Jeg vil denne gang også gerne anbefale et par gode apps til læsetræning:

Marnero - læseapp
Maneno er en ny læseapp til ipad, hvor du kan læse dine yndlingsbøger. App'en motiverer børn til at læse 15 minutter hver dag og fungerer som et supplement til læseundervisningen i skolen. Læsere kan få hjælp undervejs, hvis de støder på svære ord eller sætninger og kan således bruges til at udfordre læseren til at læse sværere bøger end de normalt vil læse. Som forældre kan du følge dit barns læseaktivitet og få indsigt i dit barns læseudvikling.

Leo & Mona - læseapp Leo & Mona, Læsesjov. Leo & Mona er et par nysgerrige børn, der holder af at eksperimentere og lære nyt. I app'en kaster de sig over lyde, bogstaver og ord og det er både sjovt og lærerigt. Der er 4 forskellige måder at lege med bogstaver og ord. Det gør den nødvendige læsetræning til en motiverende leg for børn. Der er mange opgaver, og de forskellige sværhedsgrader gør den anvendelig i hele indskolingen.