Børnebibliotekarens bedste bøger til læsetræning - april

Det er rigtig vigtigt, at børn får en succesoplevelse, når de skal lære at læse.

Her på biblioteket vil vi gerne hjælpe med at fremme både læselysten og læringslysten og derfor får I her mine bud på gode letlæsningsbøger for børn, der er i gang med eller lige har knækket læsekoden.

Marie Duedahl: Styr den gps, Ivan!         Lix 5
Der er langt til Ry. Far og Ivan kommer forbi vejarbejde, bilen punkterer og de gør holdt på Fyn for at spise.

Kim Dalsgaard: Alf og hajen                   Lix 5
Det er Bos tur til at vælge film, så selvfølgelig skal de se gys. Alf falder i  søvn over filmen – og har en gyselig drøm...

Emil Blichfeldt: Den første flyvetur          Lix 11
Når man er en lille drage, der lige er kommet ud af ægget, kan det være overvældende at skulle flyve sin første tur. Men efter lidt tid og med hjælp fra en ny ven, er Vinge klar til sin første flyvetur.

Nicole Boyle Rødtnes: De falske kongelige                   Lix 20
De falske kongelige er fjerde del af serien ”De skjulte dæmoner”. Thor er dobbeltgænger for prinsen, som er blevet taget af dæmoner. Nu venter der ham og Tira en ulige kamp mod overmagten. Mon de kan vinde kampen?