Læsekreds

Vær med i en ny, aktuel læsekreds: "Et andet sted – et andet liv"

12.04.22
En ny læsekreds med et forløb over 2½ måned sættes nu i gang i anledningen af den triste situation, som krigen i Ukraine medfører.

Vi mødes på biblioteket i Rønde: Tirsdag d. 3. maj, tirsdag d. 31. maj og tirsdag d. 21. juni, alle gange kl. 17 – 18.

Vi har fået inspiration til læsekredsen fra Caritas Danmark, som er en del af en stor udviklings og nødhjælpsorganisation. Flere andre danske biblioteker tilbyder lignende læsekredse.

Tilmelding til:  Jette på jn@syddjurs.dk / tlf. 24916911 eller Karin på khede@syddjurs.dk / tlf. 24916956

Ved møderne taler vi om bøgerne, og hver deltager har et citat med, som de gerne vil læse for de øvrige. Biblioteket serverer kaffe og te.

I forløbet læser vi følgende tre bøger:

"Hjem" af Sara Linderoth Bouchet (afhentes fra d. 21. april på biblioteket i Rønde)
Drengen Aron og hans familie er efter en voldsom flugt fra krigen i Damaskus i Syrien ankommet til Solhaven, et kommunalt boligbyggeri i Danmark. Her forsøger de at stable et nyt liv på benene. Deres flugt over havet giver stadig børnene drømme om hvaler, der ligger under båden og venter på dem, og om at havets bølger når helt op til Solhaven. Men havet er også muligheden for at vende tilbage, at rejse, det er en blanding af rædsel og nye muligheder, liv og død. Da Aron møder pigen Bea, går det op for ham, at Hjem kan være mange ting f.eks. et menneske.

”Går, gik, gået” af Jenny Erpenbeck (afhentes fra d. 3. maj på biblioteket i Rønde)
Richard er enkemand en dag opdager han en gruppe flygtninge på Oranienplatz i Berlin. Han begynder langsomt at lære dem bedre at kende. Richard begynder at besøge dem dagligt, han lærer mændene tysk og lytter til deres fortællinger. Langsomt kommer de tættere på hinanden, og det viser sig, at Richard får lige så meget igen, som han giver.

”I havet er der krokodiller” af Fabio Geda (afhentes fra d. 31. maj på biblioteket i Rønde)
En Historie om drengen Enaits, der fortæller om sin rejse alene fra Pakistan, Iran over Tyrkiet og Grækenland, til han ender i Italien. Det er en hjertegribende, rørende og spændende historie. Der er også en god del humor og overlevelsesvilje i fortællingen.