Marie Fredborg

Udstilling på biblioteket i Rønde

24.11.21
Lige nu kan du se en udstilling af Marie Fredborgs oliemalerier på biblioteket i Rønde.

Marie Fredborg - Oliemalerier

Hej, jeg hedder Marie og er både billedkunstner og bibliotekar. I kan af og til møde mig på biblioteket i Rønde og Hornslet, og indtil jul kan I også møde nogle af mine oliemalerier, som hænger på bagvæggen på biblioteket her i Rønde.

Jeg bor i Randers med min familie, men er oprindeligt opvokset i Nordvestjylland. Det er en landsdel med meget magtfulde og tilstedeværende naturkræfter, og det tror jeg stadig kan ses i mine malerier. Naturen virker besjælet. Som om der er nogen eller noget, der trækker vejret inde i landskabet. Med tiden er jeg også blevet optaget af at male naturens mere eller mindre fredelige ”møder” med bygningsværker eller andre udtryk for den menneskelige civilisation.

Jeg er selvlært og har altid tegnet. Oliemalingen fik jeg fingre i midt i mine teenage-år, så det er mindst 25 år siden. Jeg tager udgangspunkt i fotos, enten mine egne eller en bestillers. Egentlig identificerer jeg mig mere som håndværker end kunstner, fordi jeg ikke behøver at vente på inspiration. Når jeg har et forlæg, går jeg i gang, arbejder systematisk og vedholdende og bruger lang tid på mine malerier. Om det er et busskur eller en klokkeblomst jeg maler, så er selve det at male en både spændende, tilfredsstillende og næsten meditativ tilstand.