Sundhedsplejen i Syddjurs og Syddjurs Bibliotek sætter fokus på far

Sundhedsplejen i Syddjurs og Syddjurs Bibliotek inviterer nu fædre på barsel til at mødes med andre fædre og deres børn, når ”Fars Legestue” starter op på bibliotekerne i Hornslet og Ebeltoft.

I Syddjurs Kommune ved man, at det har en stor betydning at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår.

Når den øremærkede barsel træder i kraft i Danmark 2. august 2022, vil man også kunne se, at flere fædre vælger at tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.

Vor tids fædre deltager i deres børns fødsel og pasning, fordi de selv har lyst. I dag ligger stort set alle mænd vægt på at være nærværende, at være til stede, at have kontakt, at være engageret og at have tid sammen med barnet. De ønsker at lære barnet at kende, have en rolle over for mor og barn og blive betragtet som en lige så vigtig forælder.

Det vil sundhedsplejen i Syddjurs og Syddjurs Bibliotek gerne imødekomme og være med til at bakke op om.

Fars Legestue kommer til bibliotekerne i Syddjurs
Derfor åbner der fra 1. marts 2022 Fars Legestue på Maltfabrikken i Ebeltoft tirsdage i ulige uger og på Biblioteket i Hornslet tirsdage i lige uger. Fars Legestue er et sted hvor fædre med børn i alderen 0-3 år kan komme og være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot tage en dag sammen med deres børn.

I Fars Legestue kan du komme og gå som det passer ind i din dag. Der er åbent hver gang fra kl. 10 til kl. 12. Du bliver mødt af en tovholder, der byder velkommen og er med til at skabe god stemning og sikre at der altid er kaffe på kanden.

Sundhedsplejen vil også kigge forbi hver gang, og her kan fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål de måtte have. Derudover kommer børnebibliotekarerne også på besøg ind imellem.

Fars Legestue i Syddjurs Kommune er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden.  ”Vi er utrolig glade for at Syddjurs Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn, ved at åbne en Fars Legestue” siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen og fortsætter ”Vores arbejde med fædre, viser at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor.”

At sætte ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det arbejde som Syddjurs Kommune i forvejen arbejder med, hvor initiativer som ”Fars køkkenskole” blandt andet er blevet sat i søen.

Både Sundshedsplejen i Syddjurs og Syddjurs Bibliotek glæder sig til at sætte det nye initiativ i søen. ”Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue i både Hornslet og på Maltfabrikken i Ebeltoft, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre vil få gavne af den”, udtaler souschef på Syddjurs Bibliotek Inge Birkeholm.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig Fars Legestue.

Maltfabrikken, Ebeltoft

Tirsdage i ulige uger kl. 10-12