Smukke fotografier af det djurslandske landskab
Smukke fotografier af det djurslandske landskab

Smukke fotografier af det djurslandske landskab

Isnende frost på Agri Bavnehøj, frisk efterårsluft og en lystfisker ved Sletterhage Fyr. Smukke fotografier af Djurslands landskab pryder lige nu bibliotekerne i både Syddjurs og Norddjurs og på turistkontoret i Grenå og på Fregatten Jylland.

Fotografen er Sebastian Nils, der har en baggrund som journalist og netop afsluttet et seniorjob hos Visit Djursland. Fra 2013 til 2017 har han været rundt på hele Djursland og fotograferet mere eller mindre kendte steder, og som del af et pilotprojekt udvalgt de 20 forskellige udstillede billeder i samarbejde med turismedirektør Flemming Rasmussen.
Idéen til billedserien fik Sebastian under et besøg på hjertemedicinsk afdeling på Randers Sygehus. Her hang billeder af landskabet i Randersegnen, og Sebastian Nils kunne se, hvordan billederne gav patienter og besøgende en oplevelse af noget smukt og ikke mindst velkendt, som folk kunne relatere sig til.
Sebastian Nils besluttede at lave en lignende billedserie med billeder fra Djursland og tanken bag billederne er for ham enkel: Det skal være noget genkendeligt, men også noget, der giver folk lyst til at tage på opdagelse ude i landskabet. Hvert billede er udstyret med en nøjagtig anvisning af stedet – lige til at plotte ind i en GPS.
De udstillede fotografier er dog kun et lille udpluk af Sebastians produktion af fortællinger om Djursland i billeder. På blandt andet YouTube kan man finde hundredevis af videoer, der fortæller om Djursland både til lands, på vandet og under vandet, som Sebastian Nils har optaget.
Sebastian Nils vil da også gerne ud til endnu flere med projektet. ”Hvis der er nogen, der har lyst til at finansiere yderligere brug og udstilling af de viste, og mange flere lignende billeder fra Djursland, som jeg har taget, så er jeg klar til at gå ind i projektet. Måske er der hospitaler eller andre institutioner, eller private som offentlige virksomheder, der godt vil have nogle livsbekræftende billedserier fra Djursland hængende”, lyder det fra Sebastian Nils, der også er interesseret i andre gode ideer til fotoprojekter med naturen som udgangspunkt. ”Et område som kystnatur på alle mulige årstider, er et af de områder, det kunne være spændende at fokusere på, og som jeg tror mange mennesker kunne få glæde af at se billeder fra”, fortæller han.
Alle er velkomne til at komme og se de udstillede billeder, og måske endda blive inspirerede til den næste udflugt på Djursland.

 

Tags
Materialer