Skriv 500 ord om ’Grænser’

– og vind en udgivelse på Gyldendal eller et ophold på Brønderslev Forfatterskole

Børn i hele landet kan igen være med, når skrivekonkurrencen ’500 ord’ løber fra 16. april til 16. maj. Sidste års landsdækkende skrivekonkurrence ’500 ord’ fik mere end 4.000 danske børn til at skrive en historie. Nu åbner konkurrencen igen, og alle i alderen 9-14 år kan være med.

Konkurrencen åbner den 16. april og historierne kan uploades på hjemmesiden 500ord.dk indtil den 16. maj. Det er både muligt at deltage som enkeltperson og som skoleklasse.

Historierne gennemlæses af en gruppe engagerede frivillige med viden om og interesse for børns historier. De udvælger de bedste historier, som til slut vurderes af en ekspertjury. Juryen finder to vindere, én som får sin historie udgivet som illustreret bog på Gyldendal, og én som vinder et ophold på Brønderslev Forfatterskole i 2019.

Vinderne kåres på International Festival for Børnelitteratur 1.-4. november 2018 på Dokk1 i Aarhus.

Årets tema er ’Grænser’

Skriv en fantasifuld eller realistisk hverdagshistorie om at opdage eller overskride grænser. Grænser er mange forskellige ting. Det kan være en fysisk adskillelse; en grænsebom, en mur mellem to lande, et hav mellem verdensdele eller en hoveddør ind til lejligheden. Det kan være en aldersgrænse. Det kan være en portal til en anden verden. Det kan være, at nogen eller noget har overskredet ens psykiske og følelsesmæssige grænse, eller det kan være de voksne, der sætter grænser for, hvordan børn og unge skal opføre sig og må deltage i. Man kan fx overskride, acceptere, flytte eller åbne grænserne for sin histories personer.

Bag konkurrencen

Aarhus Kommunes biblioteker står bag konkurrencen i et tæt samarbejde med Gyldendal, Biblo og Brønderslev Forfatterskole. Biblioteker i Region Midtjylland og Børn og Unge i Aarhus Kommune er også en del af samarbejdet omkring konkurrencen.

Læs mere her: www.500ord.dk