Pas på jer selv – og hinanden! Få gratis kondomer på Biblioteket

Man har længe kunnet hente batterier til sit høreapparat på Syddjurs Bibliotek, og nu bliver det også muligt at forsyne sig med kondomer. Det sker i et samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek og Syddjurs Kommunes Sundhedsteam.

”Den øgede tilgængelighed af kondomer vil kunne være med til at sikre den generelle folkesundhed. En opgørelse lavet af Sundhedsstyrelsen viser, at tilfældene af klamydia er steget, særlig hos unge mellem 18-29 år.

At bruge kondom er den bedste måde, de kan passe på sig selv og hinanden på. Nogle synes det er flovt at købe kondomer, eller måske har de ikke lige råd. På denne her måde hjælper vi flere.”, siger Sundhedskonsulent Louise Morris Jones.

Her på Biblioteket er vi rigtige glade for tilbuddet: ”Biblioteket er en unik institution i vores samfund hvor alle er velkomne, og hvor der er plads til det meste. Derfor er det også et helt naturligt sted, at hjælpe med sundhedsfremmende tilbud på den her måde. Og ja, der er helt sikkert også børn der tager kondomer for sjov, men omvendt er det vel også fint som en måde, at afmystificere det hele på”, siger Rasmus K. K. Munch fra Syddjurs Bibliotek.

Kondomerne vil være at finde på alle kommunens biblioteker, samt i Bogbussen. Du kan finde dem ved siden af batterierne til høreapparaterne.