Karin Michaëlis
Karin Michaëlis

Karin Michaëlis: forfatter, globetrotter, pacifist, feminist og meget mere

11.11.20
Karin Michaëlis (1872-1950) skrev og udgav mere end 50 bøger for voksne og børn, blev udgivet på flere sprog og solgte i tusindvis af eksemplarer i sin samtid. Hun var en verdensdame og humanist i stort format – alligevel er hun næsten glemt i dag.

I november sætter Syddjurs Bibliotek fokus på Karin Michaëlis i forbindelse med, at Syddjurs Teaterforening viser Baggårdsteatrets forestilling ”Jagten på det gode menneske” den 18. november.

I ugerne op til vil man – gennem udstillinger på kommunens biblioteker – kunne opleve, at temaer som undertrykkelse og frigørelse, humanisme og nytænkende pædagogik, som Michaëlis skrev om for 100 år siden, også optager nutidens forfattere.

Også på bibliotekets hjemmeside vil man kunne finde inspiration til at dykke ned i Michaëlis’ eget forfatterskab, biografier om hende, samt nutidige børnebøger, der hylder det selvstændige, modige og nysgerrige barn.

Lørdag den 14. november kan man på Hornslet Bibliotek lære endnu mere om Karin Michaëlis, når vi får besøg af cand.mag. Inger Nyggard Kaad (OBS. begrænset antal pladser)

https://syddjursbibliotek.dk/arrangementer/foredrag-debat/inger-nygaard-kaad-om-den-glemte-forfatter-karin-michaelis

Læs mere om Karin Michaëlis her: http://www.karinmichaelis.dk/