Iværksætteri og innovation

Iværksætteri og innovation

14.09.15
Vidste du at der blev oprettet 7.475 nye virksomheder i første kvartal i 2015. Det er en stigning på 15,6 % sammenlignet med 1. kvartal i 2014. (Kilde experian.dk)

 

Det går for første gang i flere år bedre for iværksætterne herhjemme. Der bliver flere af dem og i samme takt, er der stigende fokus på iværksætteri og entreprenørskab i uddannelsessystemet – lige fra grundskole til Ph.d. 

Den gennemsnitlige iværksætter i Danmark i 2012 er en dansk mand på mellem 36-40 år. Han er gift og har ingen børn. Han kommer fra region Hovedstaden og starter sin virksomhed inden for videnservice. Han har ikke været ledig, før han starter sin virksomhed, og han har mere end fem års erhvervserfaring, før han starter sin virksomhed.

Der ligger en enorm innovationskraft inden for iværksætteri. Opstart af virksomheder skaber dynamik i erhvervslivet og øger dermed konkurrencen og produktiviteten. Spændende idéer og succesfulde opfindelser kommer op til overfladen og bliver til produkter og serviceydelser, der kommer hele samfundet til gavn. Iværksætteri og innovation er derfor utrolig vigtig for Danmarks fremtid!

Hvis du går rundt med en iværksætter i maven og overvejer at starte din egen virksomhed, så er Syddjurs kommune det helt rigtige sted at gøre det. Vi lægger stor vægt på at understøtte en stærk iværksætterkultur i hele kommunen og inden for alle brancher, og vi tilbyder gratis vejledning til alle iværksættere - både før og efter start af virksomhed.

Et godt sted at starte er hos Syddjurs Erhverv, som tilbyder gratis og neutral 1:1 sparring og vejledning. Her kan du få svar på alle de spørgsmål, der typisk opstår, når man starter egen virksomhed.
Iværksættersparringen kan f.eks. dreje sig om emner som :
- Forretningsideen og konceptet - er det en farbar vej?
- Salg og markedsføring - hvor meget skal der til for at komme godt fra start?
- Generel hjælp til opstarten - de praktiske elementer fra økonomi til CVR nummer.
- Forretnings- og handlingsplaner - gode styrings- og strategiværktøjer.
- Netværkskontakter - hvordan bruger du dine forbindelse?

For mere information kontakt:

Syddjurs Erhverv
Tlf. 88 80 99 90
info@syddjurserhverv.dk
http://www.syddjurserhverv.dk

Hvis du vil vide mere eller blot er nysgerrig er der meget mere inspiration og viden at hente her:

http://innovation.temasamarbejde.dk/
http://www.faktalink.dk/titelliste/ivaerksaetteri-og-innovation/view
http://www.ekurser.nu/kursus/327

Her er en emneliste med forslag til god litteratur, film og hjemmesider. 

Se også vores karrussel på forsiden.