Hjerneekspedition for børnehaverne

Formidlingskufferten "Hjerneekspeditionen" giver børn indsigt i naturvidenskabelig forskning og lærer dem at tænke som forskere på en kreativ og lærerig måde, der tager udgangspunkt i børnene selv og deres egen hverdag. Aktiviteterne understøtter daginstitutionernes nye styrkede læreplanstemaer.

Forskningens Døgns børnehaveprogram "Hjerneekspeditionen" præsenteres af forskermaskotten Milo, der sammen med sin lille nysgerrige ven dronen Duno stiller spørgsmål og søger nye videnskabelige svar. De to vil tage børnene med på en rejse ind i naturvidenskabens verden.

Børnehaveprogrammet består af en gratis formidlingskuffert, som kan lånes af børnehaver i Syddjurs på Syddjurs Bibliotek. Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 3-6 år.
Sammen med Milo og Duno tager I på en ekspedition til menneskets hjerne. Her skal I undersøge hvad en hjerne egentlig er, hvordan den fungerer og hvad det er vi bruger hjernen til. Gennem en rejse rundt til forskellige dele af dette fantastiske organ, bliver I præsenteret for landskaberne i hjernens opbygning og vidderne i dens funktioner. På færden bliver I guidet gennem aktiviteter, der kredser om spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over hvad hjernen er opbygget af? Hvordan vi kan se hvad andre føler? Hvad sker der når vi bliver bange?

Formidlingskufferten rummer en vifte af forskellige aktiviteter om vores hjerne såsom;
- Sange og danse
- Spil, hvor I snyder eller tester hjernen
- Krea-aktiviteter med modellervoks og stempler

Kontakt Syddjurs Bibliotek på syddjursbibliotek@syddjurs.dk, hvis I har lyst til at låne formidlingskufferten til jeres børnehave.