Gang i garagen

Gang i garagen!

09.05.16
I samarbejde med Kulturskolen Syddjurs sætter Syddjurs Bibliotek nu gang i en af de gamle garager ved Hornslet Bibliotek og inviterer til aktiviteter for hele familien.

De fleste ved efterhånden, at et bibliotek ikke længere kun er en samling bøger. På Syddjurs Bibliotek har vi mange deltagere ved vores arrangementer, ligesom mange har taget Det Åbne Bibliotek til sig og benytter biblioteket som værested.

Nu er vi parate til at vise og styrke en anden side af biblioteket – den side, hvor man kan lade sig inspirere til selv at skabe noget. På ”bibliotekssprog” hedder det, ”det performative rum”, og det betyder blot, at brugerne får muligheden for selv at være med.

Og uden brugernes deltagelse er de planlagte aktiviteter i og omkring den ene af Hornslet Biblioteks garager slet ikke noget. Fire lørdage i maj og juni åbner vi op for workshops, hvor brugerne i dén grad bliver en del af oplevelsen. Der skal stompes, danses og synges, så asfalten ryster og de forbipasserende måber. Og måske får de lyst til at være med.

For det er netop det, der er det smukke ved Gang i garagen! - vi rykker biblioteksoplevelsen helt ud på parkeringspladsen, så alle kan lade sig inspirere. Måske bare til at stoppe op og iagttage og lytte, men måske også til at træde ind og blive en del af aktiviteten – for det er gratis at deltage, og man skal ikke tilmelde sig på forhånd.

Aktiviteterne i foråret er planlagt i samarbejde med Kulturskolen Syddjurs. Vi håber på at kunne udvikle konceptet yderligere hen over sommeren og inddrage andre samarbejdspartnere, så efteråret måske også kan byde på billedkunst, håndværk, dans eller noget helt fjerde. Måske bliver vores brugere ligefrem inspireret til selv at byde ind med workshops.

Forårets program:
Lørdag den 14. maj kl. 11:00, 11:45 og 12:30: STOMP for alle ved Ulrich Hein
Lørdag den 21. maj kl. 10:15 og 11:15: Familierytmik for børn 1-6 år og deres forældre ved Dorte Nørgaard
Lørdag den 4. juni kl. 11:00-13:00: Cupcakesworkshop for alle ved Syddjurs Bibliotek
Lørdag den 11. juni kl. 11:00-13:00: Sang – gode danske popsange for børn og unge ved Kristine Worre Roed Thastum

Kig forbi! – det er gratis, og man skal ikke tilmelde sig på forhånd.

Alle dage er der desuden bogsalg i bogladen kl. 10:00-14:00.