Husk coronapas

Alt du skal vide, når du besøger os fra onsdag d. 21. april!

19.04.21
HURRA - biblioteket åbner (delvist) igen. Læs her, hvad du skal vide, når du besøger dit bibliotek.

Ved indgangen til biblioteket vil alle over 15 år bliver bedt om at forevise gyldigt coronapas samt ID (f.eks. sundhedskort).

Ved coronapas forstås et af følgende former for dokumentation:

• Negativt testsvar – max 72 timer gammelt (print, på sundheds-app eller sundhed.dk)
  • Svar på kviktest fra Falck – max 72 timer gammelt
  • Vaccinebevis (gyldigt 14 dage efter fuldendt vaccination)
  • Positiv test for overstået Corona indenfor de seneste 14-180 dage

Husk derudover:

• Hold afstand til de øvrige besøgende og personale (mindst 1 meter)
  • Husk at spritte hænder af.
  • Har du symptomer på corona, bør du blive hjemme.

Åbningstider:

Indtil videre gælder følgende åbningstider:

BMA Maltfabrikken i Ebeltoft
Lørdag kl. 10-14

Biblioteket i Hornslet
Lørdag kl. 10-14

Biblioteket i Rønde

Kolind+
Mandag, onsdag og torsdag kl. 13-18

Telefonerne er åbne i den betjente åbningstid (som ovenfor).

Uden for de ovenstående åbningstider er det ikke muligt at lukke sig selv ind på biblioteket med Sundhedskort.

Det er dog muligt at aflevere og få udleveret reserveret materiale i døren.

Det Rullende Bibliotek

Kører igen sin normale ruter fra mandag d. 3. maj. Husk corona-pas, hvis du vil ind i bussen. Det er muligt at aflevere og hente reserveringer uden coronapas.

Bogautomater

Det er endnu ikke muligt benytte sig af bogautomaterne i Pindstrup, Lime, Rosmus og Ryomgård.

Aflevering af lånte materialer

Lånte materialer, som skulle have været afleveret, mens bibliotekerne har været lukket ned, kan frit (uden gebyr) afleveres indtil d. 21. maj.

Herefter beregnet gebyrer fra den oprindelige afleveringsdato efter gældende regler: https://syddjursbibliotek.dk/gebyrtakster

Gebyrer og erstatninger, som er oprettet før den 11. december, skal du stadig betale.

Biblioteksposer To Go

Det er stadig muligt at bestille biblioteksposer to go. De kan bestilles HER.

Hvis du ikke ønsker at forevise Coronapas og komme ind på biblioteket tilbyder Syddjurs Bibliotek at man kan hente sin bibliotekspose eller reserveringer i døren.

Man kan også via telefon/mail bestille øvrige materialer fx. til en opgave, ferie osv.

PC'er, print, aviser mv.

Det er igen muligt at benytte printer og borger-pc'er.

Det er også igen muligt at læse de daglige aviser på biblioteket.

Borgerservice

Du kan stadig få hjælp til selvbetjening, NemID etc. af bibliotekspersonalet. Det er dog et krav at du fremviser Coronapas på lige fod med besøgende til biblioteket.
Har du en aftale med Borgerservice på Hornslet Bibliotek, gælder kravet om Coronapas først fra mandag d. 26. april.
Ønsker du ikke at benytte Borgerservice på bibliotekerne med Coronapas, kan du bestille tid hos Borgerservice i Ebeltoft: https://www.syddjurs.dk/borgerservice.

Arrangementer

Alle arrangementer til og med den 6. maj er aflyst eller udsat. Se det aktuelle program under Det sker.

Mødelokaler

Mødelokaler kan bookes til brug i de betjente åbningstider.
Det er dog et krav, at mødedeltagerne kan vise coronapas og bære mundbind / visir, når man bevæger sig rundt i lokalerne.
Man skal selv spritte borde af før og efter brug.

Vi opdaterer løbende

Ikke alle detaljer omkring genåbningen er endnu på plads. Vi opdaterer siden her løbende, og håber I vil være tålmodige med os i de løbende tilpasninger.