Tove og tapas. Lisa Emilie Sjørup Dahl
Tove og tapas. Lisa Emilie Sjørup Dahl

Om dette arrangement

Tid
18:30
Pris
200 / 155
Lokalitet
KomBi
Nyvej 3
8543 Hornslet
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Tove og tapas

27.06.23
Tag med helt ind i Tove Ditlevsens privatsfære, når vi inviterer til visning af Martin Zandvliets film “Toves værelse” med introduktion af cand.mag. Lisa Emilie Sjørup Dahl.

En "folkesygdom" hærger disse år kulturdanmark: Tovefeberen. Hun debuterede i 1937, men over 80 år efter er forfatter og digter Tove Ditlevsen stadig på alles læber - både i indland og udland. I sine digte, romaner, noveller, erindringer såvel som brevkassesvar, essays og klummer ødsler hun bort af sig selv og beretter hudløst ærligt om både druk, utroskab, forelskelse, fortabelse, lidelse – og ja, livet.

I Martin Zandvliets portræt af Tove Ditlevsen og Victor Andreasens stormombruste ægteskab møder vi Paprika Steen og Lars Brygmann i rollerne, som det karismatiske ægtepar og der er lagt op til et intenst ægteskabsdrama.

Før filmen dykker cand.mag. og adjunkt Lisa Emilie Sjørup Dahl ned i Tove Ditlevsens omfattende forfatterskab og til tider tragiske livshistorie. Aftenen kredser om Ditlevsens fire ægteskaber og den nye fascination af forfatterskabet. Hvad skyldes den genfundne interesse for Tove Ditlevsen? Og hvad er det særlige ved netop hendes forfatterskab?
Sammen bliver vi klogere på Ditlevsen og hendes ægteskaber, mens vi nyder en lækker tapasanretning.

Billetter købes hos KomBi
Pris: 200 kr.
(Medlemmer af Biografklub Danmark: 155 kr.)

Arrangeret i samarbejde med Kulturgrunden og Kom-Bi Biograf og Kulturhus