Kolindsund postkort

Foredrag & debat

Kolindsund – søen, der deler vandene

26.10.22
Hør om Museum Østjyllands aktuelle særudstilling om Kolindsund, hvor historien fortælles helt op til i dag, hvor sundet er et tilbagevendende debatemne.

På Museum Østjylland i Grenaa kan gæsterne indtil 28. maj 2023 gå på opdagelse i særudstillingen ”Kolindsund – søen, der deler vandene”, som markerer 150-året for første spadestik til dræningen af Kolindsund.

Engang var søen Jyllands største. I dag er området et langstrakt kulturlandskab indrammet af de kanalsystemer, der fra 1872 - 1878 blev udgravet med håndkraft!
Kolindsund er også et debatemne, som ofte tages op i de lokale medier. For med større fokus på natur, biodiversitet og ikke mindst klima taler flere for at få søen genskabt.

Denne aften vil udstillingens tilrettelæggere fortælle om tilblivelsen af udstillingen og de temaer, som knytter sig til historien om Kolindsund: det store, ambitiøse landvindingsprojekt, det særprægede kulturlandskab, naturens betingelser i sundet og ikke mindst om klimaforandringerne, som for alvor har sat gang i debatten om Kolindsund.

Foredraget er arrangeret af Midtdjurs Lokalhistoriske Forening, Syddjurs Bibliotek og Museum Østjylland.

Fri entré. Tilmeld dig på her: https://museumoj.randers.dk/kalender/djursland/foredrag-kolindsund-soeen-der-deler-vandene/