Den onde jul Krampus. Foto: Pixabay

Foredrag & debat

Den onde jul

09.12.21
Julen er hjerternes fest – eller er den? Hør de mere mørke historier om julen, om onde nisser og om julens ikke så kendte væsner.

Der er ikke noget så dejligt, sødt og hyggeligt som jul. Konfekt, gløgg, julehjerter og juletræer – og selvfølgelig den gamle, rare julemand. Men måske har de rare julenisser fortrængt de mere mørke julevæsner. For julen har også en ”dark side”!

Denne aften kan I høre om den onde jul, når arkivar Martin Mauritzen og bibliotekar Thomas Meyer graver dybt i julens fortællinger og hiver historier om Krampus, onde gårdnisser, Knecht Ruprecht og alskens andet ondskab frem i julelyset.

Foredraget er for voksne, som kan klare at få vendt julen lidt på hovedet og er bestemt ikke for de julesarte sjæle!

Arrangeret af BMA – Bibliotek, Museum, Arkiv
Køb billet på www.museumoj.dk