Leonora Christina Skov
Leonora Christina Skov

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
125 Kr
Lokalitet
Kulturloft
Maltvej 12
8400 Ebeltoft
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Leonora Christina Skov: Hvis vi ikke taler om det

27.09.21
Mød den populære forfatter, der i 2018 turnerede landet tyndt med foredraget om sin autofiktive roman “Den der lever stille”. Nu er hun aktuel med opfølgeren “Hvis vi ikke taler om det”, der allerede ved udgivelsen i april lå på boghandlernes bestsellerlister.

Deltagerne kan glæde sig til et levende, åbenhjertigt og nærværende foredrag, hvor Leonora Christina Skov på samme vis, som i de to romaner, går tæt på sit eget liv og beredvilligt svarer på publikums spørgsmål.

I den aktuelle roman er fokus flyttet fra Leonoras kærlighedsløse barndom i Helsinge og løsrivelsen fra den dominerende mor til hendes udvikling som forfatter helt fra barnets og teenagerens skriverier og de mange pennevenner, der fyldte Leonoras barndom og ungdom, til oplevelserne i forlagsverdenen og landets litterære miljø, op- og nedture med romanudgivelser og rejsen med at skrive de to autofiktive romaner.

Leonora Christina Skov er født i Helsinge i 1976, nu bosat på Frederiksberg med hustruen Anette. Hun debuterede i 2003 med romanen Rygsvømmeren og har siden bevæget sig rundt i forskellige genrer, men ofte med outsiderne og de udstødte som gennemgående personer.  

Mere om Leonora Christina Skov
Den danske forfatter og samfundsdebattør Leonora Christina Skov (1976) blev uddannet mag.art. i litteraturvidenskab i 2005, men hun har lige fra barnsben været dybt fascineret af fortællinger. Forfatterdrømmen startede tidligt, og hun debuterede med romanen ”Rygsvømmeren” i 2003. Værkerne tager afsæt i egne erfaringer og et gennemgående tema er den menneskelige evne til fortrængning. Skov voksede op i et prototypisk borgerligt miljø, som var dybt præget af ’familien Danmarks’ kerneværdier. Dette har skabt en kraftig reaktion mod de traditionelle normer og værdier, og har bevirket, at hun på skarp og kritisk vis har udfordret forestillingen om ’det normale’. Hun dyrker det grænseoverskridende, foretager et opgør med den traditionelle rollefordeling, og forsøger at belyse de ting, man ikke taler om.

Hendes romaner tager fat i tabuiserede emner, og kendetegnende for værkerne er aparte psykologiske karakterer – netop de mennesker, der er anderledes, de socialt udsatte, psykisk syge og selvmordstruede. Ofte har værkerne også et dragende strejf af krimi over sig, som bevirker at man som læser er fanget til sidste side er vendt.