Jens Møller Jensen
Jens Møller Jensen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Midtdjurshallen
Marienhoffvej 13
8550 Ryomgård
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Jens Møller Jensen: Opklaret

20.05.21
Jens Møller Jensen fortæller om sit arbejde som drabschef, jagten på retfærdighed og om stadig at tro på det bedste i livet.

I over 37 år har tidligere drabschef Jens Møller Jensen været med til at efterforske en lang række kriminelle sager. Han har stået på gerningssteder midt om natten, talt med pårørende og mødt drabsmænd i jagten på retfærdighed.

En jagt, som i mange tilfælde har ført til opklaring af nogle af nyere tids største kriminalsager.

Mest kendt er nok ubådssagen, som i 2017 gik verden rundt. Men Jens Møller Jensen stod også i spidsen for efterforskningen under terrorangrebene i København ved Krudttønden og Synagogen. Han har været med til at efterforske drabet på revisoren på Østerbro, bomben på Hotel Jørgensen og sagen, pressen kaldte “morfarmorderen”.

Publikum hører, hvordan det er at arbejde med så megen ondskab, og alligevel tro på det bedste i livet.

“Jeg ønsker at bidrage til at tegne et retvisende billede af disse grove forbrydelser, så danskerne ikke kun kender dem fra medierne. Jeg vil gerne være med til at mane befolkningens ofte unødvendige frygt for vold og kriminalitet i jorden”, siger Jens Møller Jensen.

Drabschefen åbner også op for de personlige følelser og tanker, som har fyldt i jagten på gerningsmændene.

Om Jens Møller Jensen
Ansat ved politiet i 1981 og har arbejdet med efterforskning i over 30 år. Blandt andet 10 år med efterforskning af grov narkotikakriminalitet og senest 11 år som drabschef og leder af afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Midt- og Vestsjællands Politi, samt Københavns Politi. En afdeling, der tæller sager som drab, drabsforsøg, bankrøverier og andre grove røverier, menneskehandel, seksuelle overgreb, vold, brand og særlige sager.

Bogudgivelse: “Opklaret – drabschefens erindringer” i samarbejde med Stine Bolther (Politikens Forlag, 2018)

Arrangeret i samarbejde med IF Midtdjurs, Marienhoffskolen, Menighedsrådet Marie Magdalene, Ryomgård Bogcafé og Ryomgård Distriktsråd.