Tirstrup Lufthavn

Foredrag & debat

UDSAT // Tirstrup Flyveplads: Foredrag med Vilfred Friborg Hansen

27.01.21
Vi arbejder på at finde en ny dato for foredraget!

Hør historiker Vilfred Friborg Hansen fortælle historien om ”Fliegerhorst Tirstrup”, som blev opført af tyskerne i besættelsens sidste år.

”Fliegerhorst Tirstrup” var endnu ikke færdigopført, da frihedsbudskabet lød 4. maj 1945. Alligevel nåede det store anlæg at blive angrebet af englænderne flere gange.

Historiker og forfatter Vilfred Friborg Hansen vil i sit foredrag først og fremmest fortælle om anlægsarbejdet, som af nogle er blevet kaldt ”et af de største svindelnumre i nyere tid” med henvisning til alle de svindlerier, der foregik i forbindelse med byggeriet.

Men endnu i dag er hele området omkring og på flyvepladsen fyldt med bunkers, flyverskjul, rester af kanonstillinger og tyske bygninger.

Vilfred Friborg Hansen vil også fortælle om flyvepladsens skæbne efter besættelsen: Som NATO-flyveplads og Flyvestation Tirstrup under den kolde krig - og som Aarhus Airport i dag.

Arrangeret af BMA - Bibliotek, Museum, Arkiv.

Køb billet HER