Lundbergs Maltfabrik

Foredrag & debat

LUNDBERGS MALTFABRIK: En fortælling om malt, erstatningskaffe og øl

21.02.18
Museumsinspektør Lea Glerup Møller fortæller historien bag den gamle, røde fabrik i Ebeltoft, der snart bliver omdannet til et spændende kulturhus.

Historien om Lundbergs Maltfabrik i Ebeltoft er en fortælling om monotont og slidsomt arbejde, op- og nedture, konflikter og konkurs, men også om produktionsfremgang, salgssucces, øl og erstatningskaffe. Øl var i flere hundrede år dagligdrikken i Danmark.

Fra midten af 1800-tallet begyndte danskerne at få smag for et stærkere bryg, end de kunne fremstille hjemme – det bayerske øl. Dette skabte et marked for masseproduceret øl og ikke mindst malt.

Foredraget slutter med et kig ind i fremtidens Maltfabrik, hvor bibliotek, museum og arkiv vil indgå et nyt og nyskabende samarbejde.

Arrangeret i samarbejde med Museum Østjylland.
Gratis entré for medlemmer af Museum Østjyllands Museumsklub og Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn.