Udstillingen Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland

Foredrag & debat

DET FLYVENDE HJERTE - Om kollektiverne på Djursland

16.05.18
Kom med på en rejse tilbage til 1970’erne, hvor kollektiverne blomstrede på Djursland

I 1970’erne blev Djursland gen­stand for en massiv indvandring fra blandt andet Sjælland og områderne omkring Randers og Aarhus. Unge kollektivister opkøb­te og lejede udtjente husmands­steder og gårde, hvor de bosatte sig for at danne nye fællesskaber og udtænke og afprøve nye måde at indrette samfundet på.

Tina Bjerregaard og Lea Glerup Møller fra Museum Østjylland har i forbindelse med tilrettelæggelsen af udstillingen Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland intervie­wet tidligere kollektivister og deres efterkommere. Hør blandt andet historien om hverdagen i kollektiv, om rødbedebøffer med svam­pestuvning, om fællesøkonomi og børneliv.

Arrangeret i samarbejde med Museum Østjylland
Gratis entré for medlemmer af Museum Østjyllands Museumsklub og Museumsfor­eningen for Ebeltoft og Omegn.